Дан школе

„Моја школа кућа је стара,
У њој се живи и дише,
Свакога дана врата отвара,
„Нада Пурић” на њима пише…”

Речи школске химне одзвањале су свечаном салом Школе у понедељак, 21. 3. 2022. године, када смо по 69. пут обележили Дан школе. Подсетили смо се кроз видео-запис свега што се у богатом животу Школе догађало током претходне године. Уз жеље да и наредних година Дан школе прослављамо у миру, здрављу и весељу, програм смо посветили својим ученицима.

Директор Школе, Ана Савковић, уручила је дипломе и ваучере ученицима награђеним на литерарном конкурсу поводом Дана школе. У категорији млађег узраста прво место освојила је Маша Живковић, друго је припало Ђорђу Остојићу, а треће Јакову Јакићу. Међу ученицима старијих разреда прву награду заслужио је Лазар Петровић, другу Вања Танасијевић, док је треће место припало Александри Радовановић. Ученици су прочитали своје радове, потврђујући да задатак трочланог жирија није нимало био лак.
С обзиром на околности у којима се већ две године одвијају настава и учење, посебно смо обрадовани великим бројем ученика који учествују на такмичењима и постижу запажене резултате. Зато смо се још једном подсетили њихових имена, као и освојених похвала, места и награда.
Дан су нам додатно улепшали рецитатори Тамара Дражић, Матија Солдатовић и Филип Марковић, који ће представљати Школу на општинском такмичењу у рецитовању у категорији средњег узраста.
Свима смо пожелели још више среће и успеха у даљем раду. Заиста имамо чиме да се поносимо! Срећан нам Дан школе!

 

779 Comments: