„Осмисли се, концентриши се“

Пројекат „Осмисли се, концентриши се“

Пројекат „Осмисли се, концентриши се“, чији је носилац Културно-просветна заједница града Ваљева, један је од пројеката који је град Ваљево финансирао у оквиру треће и последње фазе активности Локалног плана акције за децу града Ваљева у 2017. години. Један од партнера Пројекта била и је и Основна школа „Нада Пурић“, што је омогућило да се у Школи реализују активности осмишљене овим Пројектом.

            Пројекат је замишљен као скуп радионица које се баве актуелним проблемом све присутнијег смањења пажње и концентрације код деце школског узраста. Циљна група су деца основних школа, са посебном концентрацијом на полазнике IV и V разреда. Циљ реализатора Пројекта био је да се, предочавањем овог проблема код деце, кроз форму радионица и јавног представљања (сценског и креативно-ликовног), уз презентацију, деца подстакну на размишљање, ангажованост, креативни рад, примену и повезивање наученог.

            У Основној школи „Нада Пурић“ Пројекат „Осмисли се, концентриши се“ реализован је у периоду од 5. новембра 2017. године до 14. децембра 2017. године. Радионице су осмислиле и рализовале Биљана Вукашиновић, педагог, и Катарина Вићентијевић, глумица. Након завршених радионица, у Школи је 14. децембра 2017. године реализован и јавни наступ и изложба радова полазника радионица, уз предавање на тему пажње и концентрације. Учешће у радионицама је узело 20 ученика IV разреда, који ће стечена знања и искуства моћи да пренесу својим другарима и на тај начин им помогну у развијању стрпљивог и истрајног рада.