У понедељак, 3.10.2022. године, поводом Дечје недеље, одељења ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом посетила је васпитачица Каћа Радић. Својим изузетним уметничким умећем осликавала нам је лица. У учионици су се појавили Бетмен, Спајдермен, девојчица са цветним лицем и други. Уживали смо у овој креативној активности и одличној атмосфери током школског дана.

У уторак, 4.10.2022. године, одељења ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом били су домаћини ученицима из продуженог боравка Школе. Бојили смо магнете, поклањали их и размењивали поруке толеранције и пријатељства.

Након великог одмора забаву смо преселили  у школску трпезарију где смо се играли са пластелином и моделовали разне животиње и облике и на тај начин развијали фину и грубу моторику. Још једна активност је обележила овај дан. Учешће у прављењу палачинака у школској кухињи узели су ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом са својим мамама и одељењским старешинама. Сви су равноправно учествовали, како у прављењу, и печењу палачињака, тако и у дегустацији истих. Засигурно ћемо овај догађај поновити!

Comments are closed.