Интернационални дан ТАЧКЕ

Сваког петнаестог септембра, око седам милиона едукатора у више од сто земаља света од 2009. године  обележава „The dot day“ или Дан тачке. Колектив ОШ „Наде Пурић“, са ученицима свих узраста, узео је учешће низом активности инспирисаним тачком.

Дан не представља обележавање интерпукциjског знака, већ прославу креативности, храбрости и сарадње. Наставник Terry Shoy је обрадио књигу „The dot“ Peter H. Reynoldsа са својим ђацима. Она говори о брижном учитељу који се усудио да не посумња у способност свог ученика довољно храбарог да направи свој траг. Оно што почиње малом тачком на папиру постаје помак у поверењу и храбрости полазећи на пут самооткривања и дељења. Ова прича инспирисала је многобројну децу и одрасле широм света па и нас.

Тачке су свуда око нас: кључна тачка, нулта тачка, слаба тачка, тачка пуцања, тачка топљења, тачка кључања, црна тачка, тачка дневног реда, тачка преламања, најудаљенија тачка, акупунктурна тачка, слаба тачка, Лагранжова тачка, тачка Закона и тачке које су прозор у свет – тачке Брајеве азбуке.

Надамо се да ће се на овај начин, одати почаст свим оним наставницима који нису изгубили веру у своје  ученике, као и да ће сви пронаћи своју тачку ослонца и покренути се са мртве тачке, да ово није тачка за крај реченице већ за почетак једне нове…прославимо заједно овај дан.

Погледајте видео запис:

Comments are closed.