Поетско-музичко вече у част Десанке Максимовић „Ловац срца рођеног”

Здравље, знање, љубав и родољубље – кључне су речи чувене Десанкине поруке будућим генерацијама. Желели смо да на њих подсетимо приређујући поетско-музичко вече у част Десанке Максимовић „Ловац срца рођеног”, које је уприличено у нашој школи 17. 5. 2023. године. Повод су два јубилеја: 30 година од смрти и 125 година од рођења Десанке Максимовић. Узроци су много дубљи – Десанкино дело актуелније је него икад.

Публика је уживала у Десанкиним стиховима које су казивали глумица Маја Лукић Чочовић, песникиња Марија Шкорнички, библиотекар и песник Драган Павловић, глумац и професор Александар Лукић и ученици четвртог разреда Ана Живковић, Ана Димитријевић и Петар Тошић. Гимназијалац Лазар Петровић рецитовао је Десанкине стихове на шпанском, а ученик седмог разреда Борис Раковић на немачком језику. Испред Удружења за неговање традиције и културе ваљевског краја обратио нам се Маринко Лугоња, указујући на суштину Десанкиног значаја за нас. Програм су обогатили ученик Музичке школе Андреј Тодоровић, оперски певачи Милан и Бранка Панић и Угљеша Петковић на гитари. Догађај су организовале логопед школе Светлана Матић, учитељица Светлана Арсић и професор српског језика и књижевности Мирјана Смоловић, која је водила програм.

Част нам је да напоменемо да су сви учесници везани за живот Четврте школе – некадашњи и садашњи ученици и запослени, као и наши дугогодишњи драги пријатељи и сарадници.

Хвала свима који су учествовали и допринели успешној реализацији програма, као и онима који су догађај медијски пратили.

Comments are closed.