Дан толеранције 16. 11. 2022.

Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богаства различитости у светским културама, наша форма изражавања и начин да будемо добри људи. Толеранција је потреба  у свим сферама живота , и на свим нивоима  јер толеранција игра  незамењиву улогу у успостављању мира и љубави. Бити толерантан  значи бити свестан  различитости  других у односу на нас саме и прихватање те чињенице у свакодневном животу.

Због значаја толеранције, у свим друштевим доменима, и свим узрастима , поводом Дана толеранције , у нашој Школи је одржана радионица .

Радионица је реализована у организацији Црвеног крста, Ваљево. Реализована је радионица – Ненасилно решавање конфликата -„Од играчке плачка“,  а активност „Пет острва“.

Поменуте активности,  са ученицима  петог разреда , реализовали су Александар Томић,  секретар Црвеног крста,  и Марија  Тодорић стручни сарадник.

Ученици су  препознали значај активности које треба да доприносе промоцији правих вредности, и веома заинтересовано узели учешће у реализацији активности. Такође, су били  врло активни у дискусији након реализованих  активности.

Comments are closed.